EN NL

Achtergrond

Voeding en Gezondheid

Al van jongs af aan had ik iets met voeding. Gefascineerd kon ik kijken hoe mijn moeder ingrediënten omtoverde tot een heerlijke maaltijd. Ik hielp haar graag mee in de keuken en heb al vroeg leren koken. Tijdens de maaltijd las ik graag verpakkingen en vond ik het interessant te lezen waar iets van was gemaakt. Een studie Voeding & Diëtetiek was dan ook een logisch gevolg. Na werkervaring binnen de foodservice en marketing/ sales heb ik mijn master in de Gezondheidswetenschappen behaald in twee afstudeerrichtingen: Beleid & Organisatie en Preventie & Volksgezondheid. Gedurende mijn werkervaring heb ik cursussen gevolgd zoals NIMA-B en Voedselveiligheidsmanagement.

Freelance voedingskundige/ diëtist

Sinds 2008 heb ik met Nutri-Help van mijn passie mijn werk gemaakt door als voedingsadviesbureau bedrijven te ondersteunen op het gebied van voeding en gezondheid. Opdrachten liggen op de vlakken marketing, sales en kwaliteit. De naam ‘nutri’ komt van ‘nutrition’, het Engelse woord voor voeding. Nutri-Help biedt dus hulp op het gebied van voeding, kortom: voedingskundige ondersteuning. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan met diverse opdrachten voor cateraars, sportscholen, voedingsproducenten, opleiders en retailers.

Voedingskundige/ Diëtist

U komt hier zowel de term voedingskundige als diëtist tegen, waarom dat is wil ik u graag uitleggen. Commercieel gezien is de term voedingskundige het meest gangbaar, daarom heeft dit voor mij de voorkeur. Echter, de titel diëtist is wettelijk beschermd en mag alleen worden gebruikt als de bachelor Voeding & Diëtetiek is afgerond.